Photo Rating Website
Strona początkowa krzyżak E36 kratki VEMA KRUS Łódź KRS fi
kryształki japońskie zastosowanie

aaaahaha . XDaaaa

Temat: Nowy Huzar (program Głuszec)

Ktoś, kto mi mówi, że u ans w kraju nie ma technologii to jest w głęboki błędzie. Polska ma ogromny potencjał i wiele wynalazków, które zostały 'udupione' lub wykupione np przez USA (np niebieskie kryształy, czujniki podczerwieni). Mamy największe osiągnięcia w dziedzinie optyki (prof. Andrzej Kowalczyk z Torunia) To samo się tyczy kompozytów. Opracowaliśmy taki 'smieszny' kompozyt: jak sie go zwinie w kulke to sie odbija jak piłeczka kauczukowa, a jednocześnie mozna go rozwalcowac na naleśnik. Informatycy z UW są najlepszymi informatykami świata- zdobywają nagrody w międzynarodowych konkursach. Tak samo się ma sprawa do naszych specjalistów. Są najlepsi i bardzo wysoko cenieni na świecie.

A niebieski laser ? Bylismy, pierwszym panstwem w ktorym opracowano niebieski laser o wielu zastosowaniach(wczesniej zrobili to Japonczycy, ale ich byl praktycznie nieuzyteczny). Najnowoczesniejsza technologia na swiecie. I co no wlasnie nic..... i w tym problem Mamy wspaniale wynalazki, ktore nie znajduja zastosowania w naszej armii, poniewaz brak funduszy na jakiekolwiek projekty. To jest naprawde smutne


Źródło: nfow.mil.pl/viewtopic.php?t=5290



Temat: peeling kawowy - rewelacja
Dot.: W związku z peelingiem kawowym..
  Jakiś czas temu czytałam przepis na peeling kawowo algowy
Algi Morskie - Japońskie Kryształy. Artykuły na temat Alg Morskich. Hodowla Alg Morskich. Kuracje i receptury. Przepisy na maseczki z dodatkiem <b style="color:black;backgr ound-color:#a0ffff">Alg</b> Morskich.
, nie mam alg więc postanowiłam spróbować z samą kawą. zrobiłam papkę z fusów i balsamu do ciała i zaczęłam masaż, po spłukaniu miałam delikatną, nawilżoną skórę i wrażenie jakby zmniejszył się mój celulit, ale czy to możliwe po pierwszym zastosowaniu?? czy to raczej moja podświadomość??
Proszę napiszcie czy taki peeling po długim stosowaniu ma działanie antycelulitowe??
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=20584


Temat: Algi morskie - Japońskie kryształy!
Witam,
Czy ktoś z Was słyszał o działaniu alg morskich?
Ja od niedawna, stosuje je, i muszę powiedzieć że na prawdę działają. I to nie tylko hamują łaknienie, nie chce się 'po nich jeść' ale także działają na cerę trądzikową.

Może trochę mądrych słów:
Algi są bardzo prostę w hodowli. Wystarczy im słodka woda [woda z cukrem], i 4 rodzynki!
Brak cukru i rodzynek oraz używanie metalowych przedmiotów spowoduje zniszczenie alg.

STOSOWANIE:
Kuracja powinna trwać 5 – 6 miesięcy. Kryształy stosuje się do leczenia wysokiego ciśnienia dolegliwości
Sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych. Prawdopodobnie zapobiegają rozprzestrzenianiu się nowotworów.
Po zakończeniu okresu kuracji należy kryształy (tak jak wyżej) pielęgnować, a nieużytą wodę wylewać.

Ponieważ kryształy ciężko zdobyć, nie należy ich niszczyć, lecz przekazać innym osobom.

Możliwości zastosowania przy schorzeniach:
Ăź schorzenie układu nerwowego,
Ăź wrzody wewnętrzne,
Ăź bronchit,
Ăź sklerozy,
Ăź zawały serca,
Ăź woreczek żółciowy,
Ăź wątroby,
Ăź nerek,
Ăź żółtaczki zakaźnej,
Ăź żołądek i jelita,
Ăź biegunki,
Ăź zaparcia,
Ăź anemia,
Ăź różnego rodzaju wysypki, egzemy i łuszczycy.

Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.

DOZOWANIE:
Ăź Nerwy – 1 litr dziennie.
Ăź Wrzody żołądka - 1 litr dziennie (po 2 miesiącach zaleczona).
Ăź Astma i bronchit - 1 litr dziennie (przy astmie dłuższy okres czasu).
Ăź Anemia i białaczka - 1 litr dziennie (w ciężkich przypadkach 2 litry).
Ăź 1 litr dziennie normalizuje ciśnienie krwi.
Ăź Wysypki egzemy itp. 0,5 litra dziennie, oraz zewnętrznie natrzeć algami i zostawić do wyschnięcia.
Ăź W przypadku schorzeń rąk i twarzy myć rano wodą z alg.
Ăź Po 1-2 tygodniach zaleczą się nawet uparte schorzenia skóry.
Ăź Zapalenia pęcherza, schorzenia nerek - 1 litr dziennie.
Ăź Schorzenia woreczka żółciowego - 1 litr dziennie – po 2-6 tygodniach zaleczone.


Algi znakomicie nadają się do:
Usuwania zmarszczek i jako odżywka dla włosów.
Bardzo dobre efekty przynosi nacieranie głowy algami przy łupieżu i łuszczycy.

Algi przyśpieszają proces trawienia, dzięki któremu możemy pozbyć się zbędnych kilogramów, są świetnym elementem diety.



Stosowałam je przez 3 tygodnie, udało mi się zrzucić 2kg! Algi bardzo szybko się rozmnażają dlatego po dwóch tygodniach mam ich pod dostatkiem więc, oferuję na aukcji allegro:
http://www.allegro.pl/sho...item=1043256230
Źródło: zdroweforum.pl/viewtopic.php?t=824


Temat: Zdrowie ukryte na dnie morza
Podwodny świat zachwyca feerią barw i nieprzebranym bogactwem minerałów. Niektóre z nich to prawdziwe skarby, które warto wykorzystać w służbie naszemu zdrowiu i urodzie.

Uniwersalne algi

Kryształy japońskie czyli algi morskie znajdują rozliczne zastosowania:

ˇ wzmacniają układ immunologiczny niszcząc komórki nowotworowe

ˇ są zródłem witamin B,C,E,K i PP oraz białka dlatego są doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej

ˇ służą jako suplement diety – tzw. spirulina dostępna w aptekach bez recepty spowalnia procesy starzenia, zmniejsza negatywne oddziaływanie środowiska, działa osłonowo na błonę żołądka oraz wspomaga detoksykację organizmu, natomiast chlorella korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację i wspomaga leczenie chorób reumatycznych, cukrzycy, nadciśnienia tętniczego oraz infekcji wirusowych i grzybicznych

ˇ wspomagają leczenie chorób skórnych – dobre efekty przynosi nacieranie głowy algami np. w stanach łupieżowych, łuszczycowych

ˇ zmniejszają cellulit i hamują działanie wolnych rodników

ˇ zapewniają długowieczność – mieszkańcy Kaukazu już od dziecka piją wodę z alg i przeciętnie żyją nawet do 110 lat! Naukowcy odkryli, że na Kaukazie nie występują takie choroby jak: gruzlica, schorzenia żołądka czy nowotwory

Niekonwencjonalny bursztyn

Nazywany złotem Bałtyku wykorzystywany jest głównie w medycynie niekonwencjonalnej:

ˇ leczy bezsenność – w dawnej medycynie zalecano, by sproszkowany bursztyn kłaść pod pościel

ˇ posiada energetyczne właściwości – naukowcy mówią, że kiedy na skutek stresu zachwiana zostaje równowaga pola energetycznego, które każdy z nas posiada – bursztyn wytwarza przyjazne ładunki i pozwala ją przywrócić

ˇ jest zródłem wielu mikroelementów: krzemu, magnezu, żelaza, wapnia, potasu, zwiazków organicznych połączonych z jodem, substancji lotnych, kwasów żywicznych dlatego działa antybakteryjnie, obniża ciśnienie tętnicze

ˇ wpływa korzystnie na psychikę – uspokaja i wzmacnia siły twórcze. Kawałek nieoszlifowanego bursztynu ( nieoszlifowany działa najlepiej!) przyłożony w okolicę splotu słonecznego stabilizuje pracę serca, układu krążenia i śledziony. Warto nosić go na szyi gdy dokuczają nam astma, bronchit albo zapalenie migdałków

ˇ wykorzystywany jest do produkcji nalewek – nacierając nią plecy i klatkę piersiową podczas zapalenia płuc i oskrzeli zmniejszymy skutki choroby. Doskonale zbija gorączkę, a przy migrenach i bólach głowy warto wmasować nalewkę w skronie. Rozcieńczony stosujemy także jako płukankę przy stanach zapalnych gardła. Pamiętajmy, że bursztyn podobnie jak miód w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości!

Relaksująca sól morska

„Białe złoto” – jak mówi się o soli morskiej – wykorzystywana jest w przemyśle kosmetycznym:

ˇ działa odprężająco lub pobudzjąco – kąpiele z dodatkiem białego kruszcu pomagają przy długotrwałym zmęczeniu i braku odporności

ˇ złuszcza zrogowaciały naskórek dlatego warto stosować ją w formie peelingu. Jest doskonała dla osób mających problemy z cerą

ˇ ujędrnia ciało – gabinety odnowy biologicznej oferują zabiegi, których składnikiem jest sól z dna morskiego. Dla zmęczonego ciała najlepsze są solne terapie relaksacyjne

ˇ reguluje metabolizm, poprawia i usprawnia przemianę materii – bogata w mikroelementy takie jak: wapń, selen, fosfor, żelazo, chrom, a przede wszystkim sód – sól nie zawiera kalorii

Świetliste perły

Cenne klejnoty świecą swym blaskiem nie tylko na jubilerskich półkach.

ˇ odżywiają i spowalniają procesy starzenia – wyciąg z pereł bogaty jest w aminokwasy( alaninę, kwas asparaginowy, serynę, kwas glutaminowy, leucynę i fenyloalaninę)

ˇ nawilżają i remineralizują skórę regulując metabolizm

ˇ rozjaśniają i wygładzają blizny, łagodzą objawy trądziku – kremy z ich dodatkiem polecane są zwłaszcza dla cery suchej i dojrzałej

ˇ redukują rozstępy

ˇ zawarte w szamponach dodają włosom blasku
Źródło: gram24.pl/showthread.php?t=137381


Temat: Kamfora
Kamforowiec to wiecznie zielone drzewo osiągające wysokość 30 m. Należy do rodziny wawrzynowatych. Liście drzewa kamforowego osiągające do 10 cm długości, są skórzaste w dotyku, czerwonego koloru, które wraz ze starzeniem się zmieniają kolor na ciemno zielony. Kwiaty są żółtawe, małe i pachnące. Drzewo kamforowe kwitnie od maja do lipca. Owocem kamforowca są owalne, czerwone jagody.

Pachnące drewno kamforowca podróżowało po całym świecie pod postacią misternie wykonanych skrzyń, w których marynarze trzymali swoje ubrania. Twarde i wytrzymałe drewno, odporne na słone powietrze, odstraszało mole oraz większość innych owadów, i w ten sposób chroniło odzież wielu marynarzy. Najważniejszy składnik drzewa kamforowego znany pod nazwa chemiczną 2-bornanon, a prościej kamfora, to potencjalny środek chemiczny na odstraszanie moli.

Drzewo kamforowe pochodzi z obszarów wschodniej Azji. Osiąga wysokość 30 m, jest drzewem rozłożystym, wypełniającym powietrze słodkim zapachem w czasie sezonu kwitnięcia. Rośnie na wysokości pomiędzy 1200 m a 2100 m nad poziomem morza. Drzewo kamforowe uprawia się bardziej ze względu na jego skórzaste liście niż jego trwałe drewno. Gałęzie drzewa kamforowego uprawianego na plantacjach są regularnie podcinane, średnio 1.50 m do 1.80 m. Aromatyczne liście kamforowca są zbierane trzy do czterech razy w roku. Olej otrzymywany z liści jest destylowany i zamieniany w bezbarwne kryształki kamforowe, które następnie są wysyłane do wielu krajów na świecie. Olejek kamforowy znalazł zastosowanie nie tylko w lecznictwie. Jest używany również w przemyśle chemicznym do produkcji lakieru, kauczuku, czy bezdymnego prochu, jak również w przemyśle perfumeryjnym. Drewno kamforowca znalazło zastosowanie w produkcji bardzo mocnych mebli, używa się go także w budownictwie.

Pozyskiwanie olejku kamforowego z drzewa kamforowego jest bardzo stare, uważa się, że rozpoczęło się ono 1000 lat temu na Bliskim Wschodzie. Należy zwrócić uwagę, że dopiero w minionym stuleciu liście kamforowca stały się głównym źródłem pozyskiwania olejku kamforowego. Poprzednio pień drzewa, korzenie oraz gałęzie 70-cio do 80-cio letnich drzew były siekane i poddawane procesowi parowej destylacji. XIX wiek to zwiększony popyt na drewno kamforowe, kiedy to kamfora została uznana jako konieczny środek w każdym gospodarstwie domowym Europy oraz Stanów Zjednoczonych, i jednocześnie zaopatrzenie w drzewo kamforowe stało sie niewystarczające. W związku z tym, zaczęto odkrywać coraz to nowsze, wydajniejsze metody pozyskiwania olejku kamforowego.

Niegdyś noszenie małej torebki wypełnionej kryształkami kamfory wokół szyji było ogólnym zwyczajem w walce z przeziębienie czy podobnymi dolegliwościami. Olejek kamforowy był używany w celu złagodzenia bólu siniaków, zwichnięć, zapaleń, podagry czy stawów z bólami reumatycznymi. Używano go również wewnętrznie w leczeniu stanów histerycznych, epilepsji, problemów z sercem. Na dodatek, opary powstałe z olejku kamforowego były stosowane w leczeniu astmy, zapalenia oskrzeli, rozedmy płuc oraz innych dolegliwości związanych z układem oddechowym.

Niemniej jednak nauka udowodniła, że długie wystawienie organizmu na opary z kamfory moze spowodować zatrucia, dlatego też medyczne zastosowanie kamfory w Stanach Zjednoczonych jest ograniczone do użycia lotionów w celu przyniesienia ulgi powierzchownym bólom oraz swędzeniom. Biały olejek kamforowy, z którego została usunięta substancja trująca, jest dodawany do niektórych kropli na kaszel, cukierków oraz łagodnych napojów bezalkoholowych.

Wśród nie medycznych produktów, do których produkcji używa się kamfory należą: różnego rodzaju dezodoranty, środki dezynfekujące, materiały wybuchowe, środki owadobójcze, rozpuszczalniki do farb, perfumy oraz mydła. Z drewna kamforowego produkuje się meble, od których z daleka trzymają się mole. Meble takie są bardzo kosztowne. Aromatyczny olejek z cynamonu, który jest głównym składnikiem w produkcji takich produktów jak mydło, płukanka do jamy ustnej, kadzidło czy pachnące świece, pochodzi od bliskiego kuzyna drzewa kamforowego - C.cassia. Cynamon, popularna przyprawa w naszych kuchniach, pochodzi z C.zeylanicum.
SUROWCE LECZNICZE

Pień drzewa, korzenie, liście, młode gałązki, olejek lotny.
ZASTOSOWANIE

Kamfora jest przede wszystkim stosowana zewnętrznie jako środek powodujący łagodny terapeutyczny odczyn zapalny oraz jako przeciwbólowe mazidło w celu przyniesienia ulgi w bólach artretycznych i reumatycznych, nerwobóli, bólów pleców. Kamforę można również stosować na problemy skórne takie, jak opryszczki na wardze czy odmrożenia. Kamfora służy także jako maść do nacierania klatki piersiowej w czasie zapalenia oskrzeli oraz różnych innych infekcji klatki piersiowej. Maść kamforowa jest także wspaniałym środkiem stosowanym w postaci nacierań klatki piersiowej w czasie gryp i przeziębień. Olejek kamforowy znalazł szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej w leczeniu różnych zewnętrznych dolegliwości zdrowotnych. Należy jednak pamiętać, że nie jest on polecany do stosowania wewnętrznego.
WYSTĘPOWANIE I UPRAWA

Drzewo kamforowe pochodzi z Chin oraz Japonii, obecnie jest uprawiane w klimatach tropikalnych i subtropikalnych ze względu na swoje drewno, z którego uzyskuje się olejek kamforowy.
Źródło: poradnikogrodniczy.eev.pl/viewtopic.php?t=129



haha . XD

Designed By Royalty-Free.Org